Харьков

Харьковские курсанты-гвардейцы поймали преступника, который находился в розыске (фото)

28 января 2017 14:59

Повертаючись до дому після навчання у звичайний день, двоє курсантів Академії відгукнулися на прохання про допомогу від чоловіка біля автомийки, який гнався за невідомою особою з технічною  апаратурою.  Зовсім не вагаючись гвардійці поспішили на затримання злодія та спільними діями зупинили правопорушника.

Як з’ясувалося пізніше, грабіжник вибив скло у дверях автомобіля власника автомийки, вирвав технічну апаратуру та спробував втекти з місця злочину. 

«Я вже й не сподівався, що впіймаю його, аж раптом на допомогу прибігли хлопці у формі. Пізніше я впізнав, що це військовослужбовці з Національної гвардії», – розповідає власник автівки Володимир.

Коли курсанти Академії вміло та рішуче зупиняли  грабіжника, вони й не підозрювали, що затримують особу, яка вже знаходиться у розшуку поліції та є небезпечним злодієм із неодноразовими порушеннями закону.

«Хлопці з Академії Національної гвардії сьогодні нам здорово допомогли. Даного правопорушника шукають по всій території України. Вони проявили сміливість і заслуговують на повагу, молодці!», – зазначив інспектор харківської поліції.

На допомогу громадянину поспішили курсанти інженерно-технічного факультету старший солдат  Олег Гуржій, та сержант Валентин Прокопчук. Хлопці є військовослужбовцями за контрактом та мають багатий досвід служби у військах.

«Все відбувалося дуже швидко і ми діяли не роздумуючи. На підсвідомості я використав прийом рукопашного бою та збив злодія з ніг, після чого він побіг через дорогу де його  наздогнав мій товариш. Доречі Олег Гуржій – мій ліпший товариш, який є учасником бойових дій АТО й сміливості йому не займати. Тому пліч-о-пліч ми зробили те, що зробив би кожен гвардієць на нашому місці», – розповідає сержант Валентин Прокопчук.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling