Политика

Жадана отпустили, он едет в аэропорт

11 февраля 2017 12:44

Сотрудники посольства Украины в Беларуси будут сопровождать писателя Сергея Жадана в аэропорт и до пересечения границы. Об этом заместитель министра иностранных дел Украины Елена Зеркаль сообщила вице-спикеру ВР, участнику минских переговоров по урегулированию на Донбассе Ирине Геращенко, передает Главное.

Тільки - но говорила з представником нашого посольства в Білорусі Валерієм Жигуном. Він підтвердив інформацію, що Сергія Жадана затримали в Мінську, що він провів ніч в Ленінському райвідділку міліціі в Мінську . Посольство тільки-но про це дізналося, бо, на жаль, родина не зверталася до них раніше, а білоруси не дали цієі інформаціі про затримання громадянина Украіни, що, безумовно, є порушенням.МЗС вже дало доручення, щоб працівники посольства супроводжували Сергія в аеропорт і до перетину кордону, про це тільки- но мені сказала заступник міністра Лана Зеркаль. 
Посольство і МЗС Украіни вже готують ноту з цього приводу. Це дійсно ганьба і пора жорстко ставити питання перед Мінськом про неприпустимість дій ФСБ, що в цей ганебний спосіб, через формування спільних чорних списків намагається таким чином погіршити і наші з білорусами двосторонні взаємини.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling