Політика

Турчинов рассказал о сценарии, который Россия приготовила для Украины

22 Лютого 2017 13:40

Внутрішні протистояння, розвиток популізму та радикальних сил всередині України можуть стати підґрунтям для реалізації Росією нового сценарію з дестабілізації держави

Про це під час засідання керівного складу ЗСУ заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що наразі популістські та радикальні сили в Україні відіграють важливу роль у дестабілізації держави, при цьому деякі з них працюють на Росію. Усе це зумовлює зростання суспільної недовіри до державних інститутів.

Понад те, за словами Турчинова, зволікання з рішучими діями з розбудови сильної української держави уможливило зростання рейдерства та державного насильства, ерозію у монополії держави на легітимне застосування сили, виникнення політизованих памілітарних угрупувань. 

"Або будуть запропоновані нові підходи до вирішення системних проблем, або втілиться підготований Кремлем руйнівний сценарій "Майдан-3", який неминуче буде супроводжуватися масовим насильством. Будь-яка створена в його результаті управлінська структура спиратиметься переважно на силовий ресурс, не матиме зовнішньої та внутрішньої легітимізації. А отже, для свого існування буде змушена жорстоко придушувати демократичні свободи. Це вже за кілька місяців призведе до повної дезорганізації держави, руйнації економіки, вибуху злочинності, активізації сепаратистських проявів і у підсумку - відкриє шлях до окупації Росією значної території нашої держави", - наголосив Турчинов.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling