Политика

Сюмар раскритиковала статью "Порошенко обвинили в плагиате российских законов"

26 февраля 2017 15:48

Об этом на своей странице в соцсети пишет нардеп и глава комитета по свободе слова Виктория Сюмар:

"Порошенко поймали на плагиате Путина" - голосно пише Страна.ua , посилаючись на "известного юриста Андрея Портнова", який написав в своєму ФБ, щоукраїнська Доктрина інформбезпеки, мовляв, списана з російської. Не стримаюсь і спитаю: Svetlana Kryukova, Денис Рафальский, игорь гужва - а ви тексти самі читали? І що там спільного, скажіть?
Як один із авторів доктрини скажу відверто - російську доктрину звісно читала, як і ще штук 20 аналогічних доктрин. І різницю можу пояснити на пальцях, бо спільного там майже нічого немає. 
Українська доктрина визначає ключовою загрозою російьску пропаганду і, в першу чергу, визначає комплекс захисту саме від проникнення в Україну російських пропагандистських кліше, які ви активно поширюєте, цитуючи "известного юриста".
Російська доктрина, як на мене, значно слабша. В силу того, що за гарними словами насправді визначає завдання, які Росія не зможе виконати і демонструючи неадекватність сприйняття реальності її авторів. Наприклад, теза про "развитие национальной системы управления росийским сегментом сети Интернет"... В російському сегменті нема Google? І як ним будуть управляти росіяни? Чи нема приватних компаній типу Yandex? 
Вся російська доктрина про те, як управляти тим, чим вже не будуть управляти держави: "Существующее в настоящее время распределение между странами ресурсов, необходимых для обеспечения безопасного и устойчивого функционирования сети "Интернет", не позволяет реализовать совместное справдливое, основанное на принципах доверия управление ими". 
Про брєд типу "нейтрализация психологического воздействия, в том числе направленного на подрыв исторических основ и патриотических традиций, связанных с защитой Отечества" взагалі нема що говорити, бо це не мова стратегічного документу, а скрєпи "русского мира". 
Якщо вже "известного юриста" так структура дивує, то вона подібна у більшості подібних документів. Наприклад, я з таким же успіхом можу сказати, що росіяни списали свою доктрину у латвійців, бо там вона з такою ж структурою була в 2011 році ухвалена. 
І насамкінець. А Портнов в нас "известный юрист", а не втікач від українського правосуддя як один з представників найближчого оточення Януковича і зам глави його адміністрації? Я трохи нагадаю хто такий Портнов. Свого часу саме він був депутатом від БЮТ і готував для Тимошенко газові контракти з Росією, які стали справжнім економічним ярмом для України. Далі він "кинув" Тимошенко як тільки вона програла вибори і став "головним юристом" Януковича в АП. Я стикнулася з цим ім"ям в суді, коли в 2014 році займалася закриттям російських каналів, що розпалювали міжнаціональну ворожнечу. Російську сторону тоді консультував Портнов, який вже ховався в Москві, і справно виконував роль захисника російських інтересів... 
Чому для Страна.ua цей персонаж лишається "известным юристом", достойним одноосібного цитування без іншої точки зору - для мене питання. Але питання риторичне...
А що стосується звинувачень... - почитайте перед тим, як писати відверто неправдиві заголовки і поширювати тези про "плагіат". Цією хворобою явно хворіли в Адміністрації Януковича. Але наша доктрина - принципово інша. І значно більш реалістична. Привчіть себе читати тексти. Буде не зайве.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling