Политика

В Одессе обещают не позволить армейцам испортить Тузловский лиман

8 марта 2017 07:54

Голова ООДА провів службову нараду з розгляду питання про розміщення державного полігону з випробування озброєння та військової техніки в районі населеного пункту Тузли Татарбунарського району Одеської області. Нарада проходила без преси у зв’язку із тим, що питання, які розглядалися, є військовою таємницею, повідомляє прес-служба ОДА.

По закінченню наради, Максим Степанов розповів, що сторонам вдалося дійти компромісу.

«Ми знайшли механізм, який влаштував усіх. Ми розуміємо, що в ті важкі часи, які переживає зараз наша країна, нам усім потрібна боєздатна армія. Тому полігон, на якому будуть проходити випробування української ракетної техніки, зараз є для нас необхідністю. Раніше ці випробування проходили в Криму, але зараз, коли півострів окуповано – є умови для того, щоб наша армія проводила їх тут, в Одеській області. Але так само нам важливо й зберегти унікальні заповідані землі Одещини, такі як Тузлівські лимани. Ніякого полігону в заповіднику не буде і не може бути. Полігон буде розташовано в іншому місці, в Татарбунарському районі, там де він не буде загрожувати екології регіону».

Також Максим Степанов підкреслив, що з жителями населених пунктів, які проживають поблизу військового об’єкту, де будуть проходити випробування, обов’язково буде проведено роз’яснювальну роботу.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling