Криминал

В Одессе задержали крупную банду наркоторговцев-беспредельщиков (видео)

11 марта 2017 18:15

В Одессе задержали крупную организованную преступную группу из числа подготовленных спортсменов, занимающихся наркобизнесом, разбойными нападениями, похищением людей, запугиванием, вымогательством и контрабандой. Об этом сообщает пресс-служба Департамента внутренней безопасности Национальной полиции, пишет Главное.

Організована злочинна група з числа підготовлених спортсменів займалася не лише наркобізнесом, але й розбійними нападами, викраденням людей, залякуванням, вимаганням та контрабандою. Під час спільної спецоперації Національної поліції України, прокуратури та СБУ області було затримано усіх учасників банди, п’ять з яких взято під варту.

У серпні 2016 року в Одесі працівники Управління внутрішньої безпеки поліції отримали оперативну інформацію про групу наркоторгівців, яка діє на території міста та області. За матеріалами УВБ слідчими Київського відділу одеської поліції було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України.

Під час слідства було встановлено, що учасниками ОЗГ є добре підготовлені спортсмени. Вони, користуючись впливом у кримінальному середовищі, налагодили діяльність мережі осіб, яким постачали наркотичні засоби та психотропні речовини. Після збуту товару дилери повинні були перераховувати кошти на банківські картки групи.

Очолював банду 30-річний одесит. Саме він організував постачання канабісу та амфетаміну з міста Рені, що на Одещині. Крім наркоторгівлі він був викритий правоохоронцями і у вимаганні.

Схиляв місцевих мешканців до збуту наркотиків найближчий соратник організатора – 31-річний уродженець Рені. Він діяв шляхом залякування та фізичного впливу. В минулому зловмисникові було повідомлено підозру у вчиненні розбійних нападів та умисного вбивства, але якимось чином йому вдавалося уникати покарання за свої злочини. Ще у «послужному списку» цього фігуранта – вимагання та викрадення людей.

Інший учасник банди – 24-річний майстер спорту з дзюдо, головна роль якого полягала у постачанні амфетаміну у великих об’ємах. Вихід на канали надходження кокаїну та пігулок екстазі мав його 28-річний поплічник. Поставкою канабісу займався ще один 33-річний уродженець Рені, який мав корупційні зв’язки у митній службі. Це допомогло членам ОЗГ налагодити контрабандний потік алкоголю та інших товарів з Румунії. Ще двоє - 30 та 45-річні одесити - підшуковували відповідних дилерів, постачали і збували їм наркотики.

Після зібрання достатньої доказової бази злочинної діяльності групи, правоохоронцями – оперативниками УВБ одеської поліції, бійцями відділу швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, бійцями спецпідрозділу КОРД, слідчими ГУНП в Одеській області, співробітниками прокуратури та СБУ регіону – було проведено 11 санкціонованих обшуків за місцем мешкання учасників ОЗГ.

Під час оперативних заходів знайдено і вилучено велику кількість речових доказів зловмисників: розфасований і насипом амфетамін, спресований у брикети і насипом канабіс, таблетки «екстазі», пакувальний матеріал та ваги для наркотичних засобів і психотропних речовин, 5 тисяч доларів США, 40 тисяч гривень, приладдя для виготовлення амфетаміну, 25 мобільних телефонів, сім-карти, банківські картки.

Крім того, у зловмисників вилучено нарізну вогнепальну, холодну і  пневматичну зброю. Також вилучено набої різного калібру, кілька вибухових пристроїв та вибухові пакети, сигнальні ракети, димові шашки, стрічки зі спорядженими патронами, магазини до автоматів, протигази, камуфльовану форму, балаклави, рації. Все знайдене направлено на проведення експертизи.

П’ять основних фігурантів організованої злочинної групи затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено до ІТТ поліції Одеської області. Під час слідства буде встановлено, з якою метою банда зберігала таку велику кількість зброї та вибухових пристроїв, де збиралися їх застосувати, причетність до діяльності банди інших співучасників, а також – остаточну кваліфікацію злочинних дій затриманих.



Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling