Харьков

Пожары на территории Балаклеи утром 28 марта не зафиксированы (фото, видео)

28 марта 2017 09:23

Територію м. Балаклія та прилеглих населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації очищено від вибухонебезпечних предметів.

Відновлено енергопостачання м. Балаклія та прилеглих населених пунктів (електропостачання с. Яковенкове здійснюється за тимчасовою схемою за допомогою 2 електростанцій ДСНС). На 50% відновлено газопостачання м. Балаклея. З тимчасових евакуаційних пунктів до м. Балаклія переміщено всіх евакуйованих.

Організовано проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з місцевим населенням щодо правил поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та роздано 6 тис. пам’яток щодо дій населення у разі виявлення ВНП.

До Штабу з НС надійшло 408 заявок щодо виявлення боєприпасів, зокрема 27 березня – 45 заявок (надійшли від населення, яке повернулось у місто і виявили предмети, ззовні схожі на ВНП у місцях, що були недоступні піротехнікам під час подворового обстеження).

Всього з початку робіт вилучено 1 тис. 466 вибухонебезпечних предметів, зокрема 27 березня – 374 ВНП.

Для обігріву постраждалого населення та організації гарячого харчування ДСНС розгорнуто пункт обігріву (по вул. Арсенальна, поблизу будинку культури), до яких звернулось 150 чол.

Піротехнічними підрозділами проводиться технічне обстеження і очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої до арсеналу території.

Всього до виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 75 піротехніків та 27 од. спеціальної техніки (15 піротехнічних розрахунків).

Продовжується робота щодо відновлення газопостачання м. Балаклія і району.

У зоні надзвичайної ситуації зосереджено угруповання сил загальною чисельністю 2 тис. 63 чол. та 185 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС 278 чоловікособового складу та 57 одиниць спеціальної та пожежної техніки.

Працює Штаб з ліквідації НС на чолі із головою Балаклійської районної державної адміністрації Масельським Степаном Івановичем.

На базі Балаклійської районної державної адміністрації організовано роботу гарячої телефонної лінії в цілодобовому режимі (05749-5-10-76).

Гвардійці Східного оперативно-територіального об'єднання приймали участь у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Разом зі співробітниками поліції гвардійці у цілодобовому режимі патрулюють місцевість з метою недопущення злочинів, виявлення небезпечних предметів та надання допомоги жителям.

На маршрутах патрулювання багато мешканців просять спільні наряди оглянути пошкоджені будинки та інші будівлі на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів, уламків снарядів, а інколи просто діляться своїм лихом та знаходять втіху від слів заспокоєння.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling