Политика

Москаль: Закарпатье никогда не станет частью Венгрии

2 апреля 2017 21:39

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Геннадій Москаль упевнений, що Закарпаття ніколи не стане частиною Угорщини. Про це він розповів на телеканалі "112 Україна".

"Ніколи, ніколи. Та ну! Це казки, байки. Ви знаєте, є дуже багато журналістів, яким треба якісь сенсації. "Москаль вже спік хліб". У той рік ми взяли перше місце по внутрішньому тиризму. 36% всіх, хто відпочивав в Україні, відпочивали у нас. Перегнали Львівську і знамениту Івано-Франківської області. І ось я купую вишитий рушник, і журналістка одна мені каже: "Це ви щоб мадярів зустрічати купили?". Ну, знаєте, такого не буде. По-перше, вони є членами Євросоюзу, вони члени НАТО. По-друге, там помірне керівництво. Які вони там мають відносини з Путіним - це чисто економічні. Закарпатської області будь-яка допомога - вночі зателефонуйте все буде з Угорщини", - розповів Москаль.

Як повідомлялося, в березні віце-прем'єр Угорщини Жолт Шемьен заявив, що інтереси угорців, які проживають за кордоном, будуть захищені, якщо етнічні угорські партії будуть представлені в місцевих парламентах. За його словами, етнічні угорські партії не тільки повинні піклуватися про представлення інтересів місцевої угорської громади, але також несуть відповідальність перед усією нацією. І згадав "Союз угорців Воєводини" в Сербії як приклад етнічної угорської партії, яка повністю відповідає цьому критерію, пише Mukachevo.net.

Примітно, угорський політик ще в 2014 році зазначав, що "кожна нація повинна виробити власну концепцію автономії. Жителі Воєводини, Закарпатської України повинні діяти в такому ж напрямку".


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling