Общество

Правительство намерено представить свое видение основных принципов пенсионной реформы

4 апреля 2017 15:19

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман планує найближчим часом представити суспільству та Верховній Раді України урядове бачення основних засад пенсійної реформи, яка є одним з ключових перетворень, запланованих Кабінетом Міністрів на 2017 рік, а також одним з структурних маяків програми співпраці з ключовим кредитором Україні – Міжнародним валютним фондом. Про це Володимир Гройсмансказав у ході  спілкування з журналістами в Києві.

"Ми найближчим часом вийдемо з пропозицією реформи пенсійної системи. Виходимо із трьох показників. Перший – справедливість. Йдеться про те, щоб звертати увагу на пенсійний стаж людини. Друге – бездефіцитність. Ми вважаємо, що за 7 років можемо мінімізувати дефіцит бюджету Пенсійного фонду, або ліквідувати його взагалі", – сказав він.

Прем’єр-міністр нагадав, що на сьогодні дефіцит бюджету Пенсійного фонду становить понад 140 млрдгрн, що перевищує весь бюджет на оборону та безпеку. Разом з тим, навіть попри значні витрати, за словами Глави Уряду, близько 80% пенсіонерів отримують мінімальні або невисокі за розмірами пенсії. 

"І третє: в разі проведення реформи, вже з 1 жовтня нам вдасться суттєво підвищити пенсії громадянам. Я вийду з цифрами, з системою, буду просити Парламент підтримати ці рішення. Це дасть можливість якісно змінити соціальний статус наших пенсіонерів. І при цьому курс валют буде стабільний, і ціни будуть стабільними", – сказав Прем’єр-міністр.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling