Криминал

В полиции рассказали, сколько оружия изъяли в метрополитене

5 апреля 2017 12:56

Про це під час брифінгу повідомив керівник столичного главку поліції.

Начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко підкреслив, що київські правоохоронці постійно дбають про безпеку городян у підземці.

«Щоденно послугами метро користуються майже півмільйона громадян. На 52 станціях постійно слідкують за правопорядком близько 100 поліцейських. У святкові дні та напередодні важливих заходів наряди поліції посилюються, аби не допустити правопорушень. Ці превентивні заходи дають відповідні результати», - зазначив головний поліцейський Києва.

Лише з початку року столична поліція вилучила у пасажирів метрополітену 81 детонатор, 54 тротилові шашки, 645 набоїв, 7 гранат, пістолет, порох та димові шашки, у тому числі й холодну зброю.

«Однієї тротилової шашки вистачить, щоби підірвати автомобіль, 10 таких предметів, начинених додатковими елементами для посилення негативних наслідків, узагалі можуть призвести до страшної трагедії. А наслідки вибуху однієї гранати ми бачили під Верховною Радою України 31 серпня 2015 року».

Крім того, у цьому році київська поліція отримала два хибні повідомлення про замінування станцій. При відпрацюванні цієї інформації встановлено одного жартівника, однак ми не можемо притягнути його до кримінальної відповідальності, оскільки він має проблеми із психічним здоров’ям, а інший дзвінок надійшов із окупованої території.

«Наша держава третій рік знаходиться у стані терористичної загрози, тому дзвінки про замінування об’єктів сприймаються серйозно. До перевірки залучаються фахівці профільних служб: поліцейські, вибухотехніки, кінологи тощо. Загалом за період 2014-2016 років до столичної поліції надійшло більше 150 подібних викликів, більшість з яких – із непідконтрольної Україні території Донецької та Луганської областей», - додав полковник поліції.

Відповідаючи на запитання журналістів, Андрій Крищенко зазначив, що у святкові дні та під час проведення «Євробачення-2017» посилені наряди правоохоронців з числа столичних поліцейських, військовослужбовців Національної гвардії України та приданих сил з інших областей будуть патрулювати не тільки вулиці міста, а входи-виходи та станції метро, а також місця масового перебування людей. Загалом у заходах безпеки у ці дні візьме участь до 10000 правоохоронців.

«Прохання віднестися із розумінням до поліцейських при виконанні їх обов’язків, зокрема до перевірок документів, поверхневого огляду із використанням металодетекторів. Посилені заходи безпеки – це вимога часу, і столична поліція робить усе можливе, аби мешканці та гості міста відчували себе у безпеці», - наголосив Андрій Крищенко.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling