Общество

Судьба более 9000 заключённых на оккупированной территории остаётся неопределённой

6 апреля 2017 15:16

Об этом на своей странице в соцсети написал начальник Главного управления Национальной полиции в Донецкой области Вячеслав Аброськин.

За три роки війни з агресором сталися численні зміни в нашому житті. Хочу торкнутися теми комусь більш зрозумілої, а комусь менш – щодо наших громадян України, які були засуджені й відбували покарання у виправних установах на момент окупації бандформуваннями частини Донецької області.

На окупованій території залишилися 14 виправних установ, де знаходилися близько 10 тисяч засуджених громадян України, з них майже 200 – це довічно засуджені. За три роки війни 632 людини з цих захоплених установ звільнилися і стали на облік на підконтрольній території, 29 довічно засуджених були передані нам. Доля решти залишається невизначеною.

За словами більшості осіб, які раніше відбували покарання в цих колоніях і після звільнення прибули на підконтрольну територію, в тюрмах на окупованій бойовиками території процвітає свавілля і беззаконня. Аналізуючи всю отриману інформацію можна зробити простий висновок, що бандитське формування під керівництвом колишнього реалізатора курятини не знає що робити з такою кількістю реальних засуджених злочинців, крім одного їх застосування – звільнення від покарання за умови вступу до лав бандформувань "ДНР".

Більшість із засуджених, які відбувають покарання, до теперішнього часу відмовляються йти на "службу" до бойовиків "ДНР". Таких, хто пішов, в тому числі і з числа довічно засуджених, поки одиниці.

Але кількість засуджених, які бажають взяти зброю, може зрости, і цьому сприяють знахабнілі колишні службовці пенітенціарної служби України, які зрадили присязі. За словами колишніх засуджених, ці зрадники показали себе гірше закоренілих злочинців – розстрілюють і калічать ув'язнених, вислужуючи перед "новою владою", таким чином ставлять засуджених перед вибором: або страждати і померти, або піти на службу в НВФ "ДНР".

У пенітенціарній системі так званої "ДНР" на теперішній час "працює" 2576 чоловік. Поліцією Донеччини встановлена причетність і зібрана доказова база щодо 400 колишніх співробітників управління пенітенціарної служби Донецької області. Шестеро особливо "завзятих" тюремників оголошені в розшук, п'ятеро – засуджені. Робота в даному напрямку триває.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling