Харьков

Госстат: по объему реализованной продукции Харьковщина уступает четырем областям

6 апреля 2017 16:30

У січні–лютому 2017 р. підприємствами області реалізовано промислової продукції на 26,6 млрд.грн (у січні–лютому 2016 р. – на 18,0 млрд.грн). У загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка Харківської області складає 7,7%. За цим показником область посідає 5 місце після Дніпропетровської, Донецької, Запорізької областей та м. Києва.

Із загального обсягу реалізації 39,6% припадає на продукцію переробної промисловості, 29,7% – підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 29,5% – добувної промисловості і розроблення кар’єрів,   1,2% – підприємств з водопостачання, каналізації, поводження з відходами.

У структурі реалізації продукції переробної промисловості переважає продукція провідних для області видів економічної діяльності: виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів та машинобудування (крім ремонту і монтажу машин і устатковання), питома вага яких складає відповідно 40,4% (або 4252,1 млн.грн) та 17,7% (1861,2 млн.грн).

До десяти найкрупніших за обсягами реалізованої промислової продукції підприємств області входять: Філія Газопромислове управління "Шебелинкагазвидобування" ПАТ "Укргазвидобування", КП "Харківські теплові мережі", ТОВ "Харківгаз збут", ПрАТ "Філіп Морріс Україна", АК "Харківобленерго", ПАТ "Харківська ТЕЦ-5", Виробничий підрозділ "Шебелинське відділення з переробки газового конденсату та нафти" Філії "Управління з переробки газу та газового конденсату" ПАТ "Укргазвидобування", Структурний підрозділ ТОВ "Еско-північ" у с. Ординка, Зміївська теплова електрична станція ПАТ "Центренерго", ЗАТ "Виробнича компанія "Укрнафтобуріння", на які припадає 61,8% обсягу реалізації.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling