Политика

Омбудсмен: самой острой проблемой армейцев на Донбассе является психическое и физическое переутомление

7 апреля 2017 15:30

У рамках реалізації повноважень з цивільного контролю над Воєнною організацією держави працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини  27 - 31 березня 2017 року здійснили моніторинговий візит до військових частин і підрозділів Збройних Сил України, розташованих у зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Донецьк» (населені пункти  Авдіївка, Очеретине, Верхньоторецьке, Гродівка Донецької області).

Результати моніторингового візиту засвідчили, що найгострішою проблемою у військових підрозділах є психічна і фізична перевтома особового складу через надтривале перебування  в районі постійних бойових дій (до 8-10 місяців). Проблемними залишаються також питання  некомплекту особового складу, нестачі штатної автомобільної техніки для виконання завдань із всебічного забезпечення підрозділів, недостатнього фінансування окремих військових частин  для здійснення виплат військовослужбовцям матеріальної допомоги.

Викликає занепокоєння небажання значної кількості військовослужбовців переукладати контракти на наступний термін і  непрозора та надто заангажована система заохочення військовослужбовців в частині, що стосується нагородження відомчими відзнаками та державними нагородами.

Залишається також не вирішеним питання житлового забезпечення військовослужбовців (через відсутність належного фінансування в ППД військових частин не створено достатні фонди службового житла, не обладнано у достатній кількості спеціально облаштовані приміщення для проживання військовослужбовців та членів їхніх сімей).

За результатами моніторингового візиту буде підготовлено відповідні акти реагування Уповноваженого.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling