Новини

На Луганщине Порошенко вручил автомобили и открыл физкультурный комплекс

12 Квітня 2017 18:53

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Луганщину взяв участь в урочистому відкритті обласного фізкультурного центру «Олімп», де тренуються українські олімпійці та паралімпійці.

Глава держави оглянув новозбудований плавальний басейн та зал важкої атлетики, а також поспілкувався зі спортсменами.

Президент наголосив на важливості відродження життя на Донбасі. «Дуже важливо, щоб вся країна бачила, як відроджується Луганщина. Ми займаємось не лише посиленням обороноздатності, але і створюємо умови для нормального життя. Це є пріоритетом української влади», - зазначив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що держава робить все можливе для підтримки спортсменів, в тому числі тих, хто вимушений був виїхати з окупованих територій. «Щойно відкрили обласний фізкультурний центр «Олімп». Спорт – найкраща медична страховка, найнадійніший захист від хвороб. Здоров’я людей – велика цінність держави», - наголосив Петро Порошенко. За словами Президента, йому приємно було побачити щасливі очі дітей, які оглядали новий сучасний басейн на місці, де рік тому був лише котлован.

Комунальна установа «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп» знаходиться у місті Кремінна Луганської області. З квітня 2015 року в центрі, за рахунок коштів обласного бюджету, проводиться будівництво та часткова реконструкція плавального басейну, будівництво адміністративно-побутових приміщень. Зокрема, збудовано басейн розміром 25х16 метрів і глибиною 1,85 м, душові кабіни, санвузол, кімната для тренерів, роздягальні та вестибюль.

Також у фізкультурному центрі збудовано сучасний зал важкої атлетики, який включає шість помостів, роздягальню, душову, санвузол, тренерську кімнату. Крім того, відновлено спортивний майданчик з покриттям зі штучної спортивної трави для ігрових видів спорту.

За ініціативи керівництва області було прийнято рішення модернізувати центр «Олімп» в повноцінну Базу олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів.

Крім того, президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Луганщину взяв участь в урочистій церемонії вручення реанімобілів і спеціалізованого автотранспорту для медичних закладів області. Глава держави подякував медикам області за вірність клятві Гіппократа, сумлінну працю, турботу про пацієнтів і врятовані життя.

Президент зауважив, що попри триваючу військову агресію, життя – триває. Петро Порошенко підкреслив, що в умовах, коли 5% ВВП держава вимушена витрачати на сектор оборони і безпеки, робиться все можливе для того, щоб знаходити кошти на оснащення лікарень, будівництво садочків, ремонт шкіл, спорудження спортивних комплексів.

Президент висловив впевненість, що медичні автомобілі сьогодні отримують ті, хто найбільше їх потребують. «Переконаний, що така сучасна техніка врятує не одне нове народжене українське життя. Вона загалом покращить надання медичної допомоги мешканцям міст та районів області. Вона стане першою цеглиною фундаменту реформи системи охорони здоров’я в регіоні», - сказав Петро Порошенко. За його словами, неонатальний реанімобіль оснащений найсучаснішим медичним устаткуванням, в ньому зокрема інкубатор для транспортування новонароджених, портативний ультразвуковий сканер, апарат для штучної вентиляції легенів та інше обладнання, яке дає можливість перевозити дітей в найважчому стані.

Президент також повідомив, що цього року передбачено придбати ще 40 санітарних автомобілів для Луганщини. Глава держави нагадав, що минулого року під час поїздки на Донеччину брав участь у передачі 60-ти автомобілів швидкої медичної допомоги підрозділам Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Петро Порошенко також наголосив, що для нього було принципово, щоб в якості першого пріоритету виділялись кошти державного бюджету на Луганську і Донецьку області. За його словами, в межах 1 млрд грн., передбаченого на відновлення інфраструктури Луганщини, на систему надання медичної допомоги виділено майже 350 мільйонів. Вкрай важливо розвивати й підтримувати ті заклади, які продовжують повноцінно функціонувати, які вимушено перебралися з тимчасово окупованих територій і надають послуги в межах вільної контрольованої частини області, додав він. 

«Україна відроджується – це є символом цього відродження – і знаходить можливості дбати про відновлення Донбасу, як невід'ємної частини єдиної української держави», - підкреслив Глава держави, зауваживши, що Україна розраховує і на підтримку європейських партнерів у цьому процесі.

«Єдине, що нам для цього потрібно – мир, - сказав Президент. - Але, на жаль, ми поки що не можемо надати гарантій нашим європейським партнерам, що прийшов час безпечно вкладати кошти в Донбас. Бо не все залежить від нас. Дуже актуальною залишається загроза воєнних дій з боку РФ».

Глава держава також наголосив на важливості продовження реформ в державі і повідомив про підписання закону, який дозволяє притягнути до відповідальності в рамках заочного правосуддя «за загублені життя, вкрадені гроші, за те, що на землю України прийшла війна» тих, хто втік з України. Президент також повідомив, що підписав ще один закон, який «кардинально змінює» інвестиційний режим в Донецькій і Луганській області. «Тут ми маємо відродити все пошкоджене війною, тут ми маємо відновлювати пошкоджену війною інфраструктуру, тут ми маємо відбудовувати об’єкти, які були зруйновані під час військових дій, тут ми маємо будувати спортивні майданчики», - зазначив він.

«І для нас – це справа принципова. Це той шлях, яким ми будемо повертати суверенітет України на окуповані землі, повертати Україну в Луганськ і Донецьк», - сказав Президент.

Глава держави зазначив, що в процесі відновлення миру в Україні політико-дипломатичним шляхом розраховує на підтримку мешканців Донбасу. «Ніде мир не цінують так, як там, де поливали «Градами», де чули гуркіт снарядів та полум’я боїв, де, на жаль, відчули дихання смерті. Наголошую, що роблю і робитиму все від мене залежне для того, щоб у вашому житті більше не повторилися жахіття війни. Коли ми всі разом об’єднаємось для того, щоб встановити мир – то ніхто нас не зупинить», - підкреслив Президент.

Президент також повідомив, що буде зроблена окрема програма «Світло в села Луганщини» і понад 200 км області буде освітлено.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling