Політика

СМИ: генерал Назаров переложил вину за гибель армейцев на Муженко (видео)

12 Квітня 2017 20:57

Генерал-майор Віктор Назаров, якого засудили до семи років ув'язнення за службову недбалість у справі збитого бойовиками літака Іл-76, заявив, що не віддавав наказу і вважає себе невинуватим.

Як заявив Назаров в інтерв'ю ТСН, до трагедії, що призвела до загибелі сорока десантників та дев'ятьох льотчиків він стосунку не має, бо лише підписував папери як начальник штабу, які віддавали згори.

Генерал-майор Віктор Назаров сам вийшов на журналістів ТСН. Каже, що 27 березня Павлоградський суд виніс, на його думку, несправедливе рішення.

"Визначили особу, на яку можна все це повісити - ці 49 життів і намагалися потім під цю конкретну особу зібрати докази", - говорить Назаров.

Як відомо, військова прокуратура звинуватила Назарова у недбалості, що він своїм наказом відправив українських солдатів до Луганського аеропорту, знехтувавши даними розвідки про наявність у бойовиків пересувних зенітних комплексів. В цьому впевнені і родичі загиблих. Зрештою це підтвердив потім і вирок суду.

"Яким чином виконувався і організовувався цей переліт мені невідомо - це була повністю відповідальність керівника оперативної групи", - твердить Назаров.

За його словами, всі накази віддавав безпосередньо тодішній керівник антитерористичного центру, а нині начальник генштабу Віктор Муженко. У його функції, як начальника штабу, за статутом входило лише підготовка наказів та доведення їх до виконавців. 

"Муженко дав мені вказівку підготувати відповідне розпорядження. Як начальник штабу я цю роботу організував. У цьому випадку мною була лише направлена заявка на перекидання цих сил і засобів. Безпосередньо завдання, безпосередньо розпорядження віддавалося генеральним штабом і відповідно командуванням повітряних сил", - розповів нам Назаров.

За його словами, в структурі штабу була створена, відповідно до наказу командувача, оперативна група повітряних сил, яку також очолював вже нині покійний генерал Нікіфоров. 

Нагадаємо, вирок суду від 27-го березня Віктору Назарову збурив військове середовище. На підтримку генерала висловилися багато командирів та офіцерів. На їхню думку, цивільний суд не має права судити генерала. Навіть президент України Петро Порошенко засудив вирок Павлоградського суду та заявив про відновлення в Україні військових судів.

Водночас ТСН звернулася за коментарем до Генштабу з приводу заяв Віктора Назарова, проте відповіді так і не дочекалися.

Нагадаємо, під час суду військомати проводили збори в підтримку Назарова. В той же час у Харкові обласний військомат за вказівками ГШ просив ЗМІ друкувати матеріали у підтримку генерала Назарова. Втім, жодне ЗМІ Харкова не стало допомагати військомату та Генштабу обманювати читачів.

 


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling