Общество

В Харькове восстановят Институт танковых войск

6 мая 2017 11:30

Рішення про відновлення Інституту танкових військ України прийнято на спільній нараді Міністерства оборони України та ДК “Укроборонпром”.  Реалізовано воно буде на базі Факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Над створенням навчально-матеріальної бази освітнього центру майбутніх танкістів   працюватимуть фахівці бронетанкової галузі Державного концерну “Укроборонпром”, повідомляє Главное з посиланням на прес-службу Укроборонпрому.

Нарада відбулась 5 травня під головуванням Міністра оборони України Степана Полторака в стінах Факультету військової підготовки НТУ “ХПІ”. В засіданні взяли участь представники факультету, військові та промисловці, адже саме підприємства “Укроборонпрому” виготовляють сучасну бронетехніку та стануть базою практики для майбутніх танкістів.

“Харків –центр вітчизняного танкобудування. Саме тут був створений Т-34 – український танк перемоги у другій світовій війні. Саме тут, на підприємствах Концерну, були створені всі сучасні зразки бронетанкової техніки незалежної України. Першочергово фахівці п’яти підприємств Концерну долучились до ініціативи Міністерства оборони України та працюють над створенням необхідної бази для навчання майбутніх танкістів”, – заявив Заступник генерального директора з розвитку “Укроборонпрому” Артур Херувімов.

Він додав, що  Концерн вже успішно співпрацює з Харківським політехнічним інститутом по напрямку створення систем боротьби з безпілотною технікою, а 957 студентів харківських учбових закладів пройшли стажування на підприємствах “Укроборонпрому”.

Также відбулась нарада, де представники ДП “Заводу ім. В.О. Малишева”, ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова”, ДП “Харківський бронетанковий завод”, ДП “Харківський завод спеціальних машин”, ДП “Харківський автомобільний завод” визначили основні вимоги до навчання майбутніх спеціалістів та запропонували можливості своїх підприємств, як баз набування практичних навичок.

Нагадаємо, що  Концерн долучає молодих та амбітних спеціалістів, надаючи проекти студентам профільних вищів по всій країні. За результатами такої співпраці у 2016 році понад 500 розробок українських ВНЗ вже проходять первинну експертизу та понад 200 розробок Національної академії наук України. 80 таких напрацювань вже впроваджуються на підприємствах-учасниках “Укроборонпрому”, а разом з цим понад 5,5 тисячі студентів отримали виробничу практику і 560 залишились працювати на підприємствах.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling