Общество

Президент пожелал украинцам почувствовать себя народными дипломатами

7 мая 2017 12:41

Президент Украины Петр Порошенко пожелал соотечественникам почувствовать себя народными дипломатами в дни проведения песенного конкурса Евровидение в Киеве. Об этом говорится в обращении главы государства по случаю старта конкурса, сообщает Главное со ссылкой на пресс-службу президента.

Євробачення – найвідоміший пісенний конкурс у світі. Щоразу мільйони людей усієї Європи, а віднедавна ще й Австралії, завмирають біля екранів телевізорів, вболіваючи кожен за свою країну.

Перший конкурс пройшов 1956 року. Пісня теж об’єднувала Європу, заліковувала рани, нанесені Другою світовою. І ніхто не міг тоді ще уявити, що цей конкурс стане символом розвитку шоу-бізнесу, комунікаційних технологій і телебачення як мистецтва.

Україна значно пізніше за інші країни приєдналася до цього конкурсу, але вже вдруге приймає «Євробачення» у себе.

Перемога Руслани весною 2004 виявилася суголосною з першим проєвропейським Майданом. Тріумфальний виступ Джамали минулої весни у Стокгольмі знову привів «Євробачення» до Києва. Потужна міжнародна підтримка пісні «1944» стала знаком солідарності з кримсько-татарським народом. Чи не вперше на конкурсі перемогла пісня такого драматичного напруження.

Дуже дякую тобі, Джамала, за перемогу. За те, що зробила можливим, щоб це велике європейське свято прийшло в Україну. Увага сотень мільйонів телеглядачів усього світу буде в ці дні прикута саме до України, до наших європейських прагнень, до нашої боротьби за свободу і незалежність.

Так співпало, але стало глибоко символічним, що саме в дні Євробачення Рада Євросоюзу ухвалить фінальне рішення по безвізовому режиму. Запам’ятайте цю дату – 11 червня. З цієї дати громадяни України отримають можливість без віз подорожувати країнами Європейського Союзу. Це – перший вагомий результат тих реформ, які відбуваються в Україні протягом останніх трьох років.

Я бажаю усім нам, українцям, відчути себе народними дипломатами в ці дні, коли до Києва приїхало стільки іноземних гостей. Хай кожен із нас зробить так, щоб вони поверталися додому з якомога кращими враженнями про нашу з вами країну.

Яка б країна не виграла конкурс, він стане торжеством європейських цінностей, європейської єдності і солідарності.

А Україна - це Європа. Без жодних сумнівів!

Вітаю, вас, дорогі українці із європейською весною.

Слава Україні! Слава Європі!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling