Харьков

В Харькове четвертый раз подряд заново будут рассматривать дело Штепы

15 мая 2017 13:16

Як повідомив Depo.Харків адвокат Штепи Дмитро Марченко, відповідне рішення суд ухвалив 12 травня.

За його словами, під час одного з попередніх засідань Комінтернівський райсуд Харкова за клопотанням захисту Штепи ухвалив рішення направити обвинувальний акт у справі прокурору для усунення недоліків. У свою чергу прокуратура оскаржила це рішення, й Апеляційний суд Харківської області скасував рішення Комінтернівського суду та направив справу "на новий розгляд до тієї ж самої колегії".

При цьому Марченко наголосив, що, згідно ст. 76 Кримінально-процесуального кодексу України, до розгляду справи не допускається суддя, ухвала якого була скасована у суді апеляційної інстанції.

Адвокат Штепи зазначив, що через це захист після скасування рішення Комінтернівського райсуду Харкова 12 травня заявив клопотання про відвід колегії суддів на чолі з суддею Оленою Маньковською. Того ж дня суд, порадившись у нарадчій кімнаті, ухвалив рішення задовольнити клопотання захисту.

Марченко зазначив, що повний текст ухвали буде оголошений 17 травня. Після цього справа буде направлена на повторний автоматичний розподіл. Якщо необхідної кількості суддів у складі Комінтернівського райсуду не знайдеться на момент розподілу, то справа буде передана до Апеляційного суду Харківської області для визначення підсудності.

"Після проведення авторозподілу у Комінтернівському райсуді, якщо вистачить суддів, або після визначення підсудності Апеляційним судом Харківської області слухання буде починатися знову, зі стадії підготовчого засідання", - підкреслив Марченко.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling