Общество

У Хмельницких гвардейцев появится капличка (видео)

22 мая 2017 18:26

«Ідею створення каплички ми винесли на обговорення з особовим складом. Всі сприйняли це позитивно. Тим паче, у нашій військовій частині військовий капелан приступив до виконання своїх обов’язків. – Розповідає заступник командира військової частини 3053 по роботі з особовим складом підполковник Сергій Іщенко. - Я думаю, що ніхто осторонь будівництва храму не залишиться, ні місцева, ні обласна влада, ні наше командування. Так воно і сталось».

На закладенні каменю окрім особового складу військової частини були присутні представники духовенства, серед яких був керуючий єпархією Української православної церкви Київського Патріархату митрополит Хмельницький і Кам`янець-Подільський Антоній. Висвітлити цей захід в ЗМІ прийшли і місцеві журналісти.

Священики не тільки освятили майбутній храм, але і помолилися за мир в нашій країні, і за всіх воїнів, які захищають нашу Батьківщину.

Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній, звертаючись до військовослужбовців Національної гвардії, наголосив, що каплиця буде захисником бойового духу.

Як пояснив новопризначений капелан військової частини протоієрей Володимир Марущак, він до військовослужбовців приходить практично щодня. Проте для всіх таїнств потрібно йти до храму.

Священики кажуть, військовим необхідно поговорити з людиною, якій довіряють. І саме капелани зможуть знайти підхід до кожного і стати духовною опорою нашого війська.

На завершення з Божою милістю Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній нагородив грамотою командира військової частини 3053 Національної гвардії України підполковника Романа Березнюка на знак Благословення за щиру працю на користь Святої Церкви Христової та за сприяння побудові військової каплиці у ввіреному  підрозділі.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling