Харьков

Солдат ребенка не обидит: гвардейцы помогли организовать праздник детворе (фото)

2 июня 2017 10:32

Нині свято Дня захисту дітей набуло особливого змісту – від воєнного протистояння з агресором страждають в першу чергу діти, адже порушені їх найголовніші права, гарантовані Конвенцією ООН та Конституцією України: на мирне небо над головою, на надійну домівку й міцну родину, на щасливе безтурботне дитинство.

В День захисту дітей керівники військової частини 3051 спільно з педагогами Сумського будівельного коледжу організували для студентів-першокурсників екскурсію військовим містечком. Гості мали змогу подивитися на приміщення, де живуть і несуть службу солдати, поспілкуватися з ними. Крім того, для майбутніх захисників нашої країни військовослужбовці продемонстрували зразки зброї та спецзасобів, які є сьогодні на озброєнні в Національної гвардії і навіть дозволили студентам приміряти на себе бронежилети та інше військове спорядження. Студентам надали змогу посмакувати  солдатською кашею та оцінити якість її приготування. Також, гвардійці розповідали про переваги служби за контрактом та надали рекламні буклети й листівки, в яких детально описуються етапи проходження строкової військової служби та служби за контрактом.

Для юнаків ця зустріч стала справжнім святом. Вони не приховували свого задоволення від побаченого і навіть не бажали залишати межі військового містечка, а на запитання про те, чи служитимуть вони в майбутньому в армії та захищатимуть Україну, усі одностайно сказали «так!».

Військовослужбовці Сло’вянського полку Національної гвардії України взяли участь в проведенні і організації  заходів в 20 загальноосвітній школі Слов’янська.

Чудовий концерт силами талановитої дітвори зривав раз у раз аплодисменти дорослих і малих глядачів. Педагоги підготували й провели таку цікаву й веселу програму, яка змогла захопити дітей різного віку, мам і татусів, також зазвичай стриманих і суворих гвардійців.

Після переглянутої концертної програми,  лейтенант Владислав Блажко побажав всім добра, здоров`я, радості, здійснення мрій та веселих канікул. Після чого учні із великим задоволенням спілкувалися з військовослужбовцями, цікавилися умовами їх служби. Гвардійці розповіли  їм про свою зброю та екіпірування.

В  Харкові в рамках дня відкритих дверей під назвою «Війська гвардії - територія мужності!» до гвардійців 3 оперативної бригади завітали учні Харківського навчально-виховного комплексу №162 Харківської міської ради Харківської області та студенти коледжу навчально-фармацевтичного університету. Юнакам та дівчатам розповіли про створення військової частини, показали сучасну техніку і озброєння, навчили надавати першу медичну допомогу а також продемонстрували відеофільми, героями яких є прості гвардійці оперативної бригади.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling