Общество

В Одессе в память о погибшем побратиме соревновались гвардейцы-гранатометчики (фото)

5 июня 2017 12:38

Метою змагань є відродження кращих традицій майстерності військовослужбовців та вшанування подвигу військовослужбовця батальйону спеціального призначення військової частини Північного оперативно-територіального об’єднання Героя України -Євгена Тельнова, який 29 серпня 2014 під час бою під Іловайськом знищив дві одиниці броньованої техніки незаконного збройного формування, був поранений, та незважаючи на це продовжив боротьбу. 15 лютого 2015 Євген Тельнов загинув у бою під населеним пунктом Широкине, намагаючись врятувати товаришів, які потрапили в засідку.

Військовослужбовці на протязі п’яти днів демонстрували набуті ними в процесі занять, теоретичні знання та практичні навички у виконанні нормативів та вправ стрільб.

Змагання проходили на навчальному полігоні військової частини, напружено та інтенсивно. Майже всі розрахунки випереджали один одного з мінімальним відривом у кількості балів на кожному з етапів, але вирішальним став етап стрільби бойовими пострілами з РПГ-7 та АК-74, де оцінювалися не тільки влучність гранатометника, а і його помічника.

Військовослужбовці показали добрі результати. Кращим за фахом став розрахунок другої патрульної роти в складі гранатометника солдата Олега Науменка та його помічника солдата Андрія Стасюка.

Підсумовуючи проведені змагання заступник командира частини підполковник Віталій Денис подякував усім за активну участь та зауважив: «Ці змагання показали здатність кожного розрахунку діяти спільно, в обмежений час приймати рішення на враження цілей на різних дистанціях та з різних положень. Сьогодні ви показали свою майстерність, але немає меж для самовдосконалення. В найближчий час більшість з Вас будуть виконувати бойові завдання в зоні проведення АТО і ці змагання показали, що розрахунки гранатометників нашої частини спроможні виконати поставлені перед нами завдання».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling