Криминал

На трассе Киев-Одесса произошла стрельба, СБУшник ранил волонтера

5 июня 2017 17:42

На трассе Киев-Одесса вблизи города Васильков произошла стрельба, по данному факту полиция возбудила дело. Об этом говорится в сообщении пресс-службы Главного управления Национальной полиции в Киевской области.

"Дорожный конфликт произошел вблизи города Васильков с участием двух автомобилей, когда водитель одного из них не предоставил преимущество в движении водителю другого автомобиля", - говорится в сообщении.

Как отмечается, один из водителей применил устройство для отстрела резиновыми пулями, в результате чего один из пассажиров другого автомобиля получил ранение в руку.

"Раненому мужчине дано направление на проведение судебно-медицинской экспертизы для установления степени тяжести полученных телесных повреждений", - говорится в сообщении.

По указанному факту открыто уголовное производство по ч.4 ст.296 (хулиганство) Уголовного кодекса Украины.

Вот как этот инцидент описывает волонтер Роман Синицин:

Позавчора, в суботу, приблизно в 17:20 Сергей Максимец – волонтер, переселенець з Донецька з друзями їхав додому в Глеваху.

На з’їзді з одеської траси їм створив аварійну ситуацію автомобіль Mitsubishi Outlander д.н.з. АА 0303 НР.

Відбулась словесна препалка. Звичайний дорожний конфлікт. Але Аутлендер починає переслідувати та підрізати мікроавтобус Сергія (зелений мерседес віто).

В результаті після доганялок і підрізань – водій аутлендера, співробітник СБУ на прізвище Чабан - стріляє у пасажира Максимця. Стріляє ніби-то у голову, той встиг закритись рукою, в результаті гумову кулю доставали з руки.
З словами «як ви мене за#бали, даєнцкіє», у Сергія номера АН.

Відразу після стрільби Чабан втікає, перед цим Сергій розбиває йому бокове скло пляшкою. Тікає недалеко, його зупиняє поліція. Починають розбиратись. Пасажира госпіталізовують і дістають в лікарні кулю.

А далі, за словами Сергія, починається цікаве. На місце події приїздить начальник Чабана на чорному лендкрузері і щось вирішує з ментами. Прізвище і номера крузера вони не «срісовалі» на жаль.

В бусі Сергія проводять кілька обшуків з понятими, нічого не знаходять. Бус забирають на штраф-майданчик (навіщо адже водій тверезий і перешкод руху машина не створює, крім того вона не є доказом чи знаряддям вчинення злочину?), штраф-майданчик на ділі виявляється двором Васильківського райвідділу поліції.
Це версія подій від Сергія.

У Чабана, наскільки знаю - версія своя. Данєцкі напали на СБУ-шника, погрожували сокирою, розбили в аутлендері скло – Чабан в рамках самооброни застосував пристрій для відстрілу гумових куль.
Цієї ж версії, за моїми джерелами, неухильно притримуються і будуть притримуватись у поліції.

Стаття 296 ч.4 кримінального кодексу, за якою ніби-то кваліфікували подію – дуже стрьомна штука.
Від трьох до семи.
І в даній ситуації незрозуміло хто по версії васильківських слідчих буде постраждалим, а хто підозрюваним. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling