Новости

Психологические занятия для срочников - неотъемлемая часть службы в Нацгвардии (фото)

9 июня 2017 16:35

Під час занять молодим воїнам показали прийоми першої психологічної допомоги, вправи синхрогімнастики та саморегуляції. Також були проведенні командні вправи для згуртування військового колективу, систематизування командних вмінь,  формування взаємодовіри між військовослужбовцями.

За допомогою практичної вправи мотузкового курсу «Командна взаємодія» гвардійці встановлювали емоційний контакт.  Більш за все військовослужбовцям запам’яталась вправа «Падіння на довіру», де військовослужбовець має спиною, не дивлячись назад, впасти на руки своїх товаришів, тим самим повністю їм довірившись. 

Наприкінці кожної виконаної вправи офіцер-психолог проводив дебріфінг, де кожен міг поділитися своїм емоціями та враженнями. 

«На сьогоднішньому тренінгу моєю метою, було здійснення психологічне спостереження за групою військовослужбовців, як вони виконували різні завдання. Мною було проведено діагностику відношень між учасниками: як першочергово були розподіленні ролі, хто є лідером команди, хто – генератором ідей, хто ідеальним виконавцем, а також ті хто у всіх процесах відокремлений від колективу, мав пасивну поведінку та сперечався. З виконанням кожної нової вправи було помітно, як військовослужбовці працювали більш злагоджено та згуртовано, скоріше приходили до спільної думки та разом долали усі перешкоди, які перед ними були створені», – розповів офіцер психолог капітан Олександр Василенко.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling