Харьков

В Харькове вынесли приговор бойцу ВСУ, который украл гранаты в АТО

13 июня 2017 20:46

Як передає Depo.Харків, вирок порушнику 6 червня ухвалив Червонозаводський районний суд Харкова.

Суд становив, що обвинувачений, проходячи службу в Збройних Силах України з 18 серпня 2016 року, обіймав посаду водія механіка БМП взводу зв'язку військової частини А-3892.

1 березня 2017 року він заступив на бойове чергування в зоні проведення антитерористичної операції у м. Авдіївка Донецької області та отримав від старшини три гранати РГД і 120 патронів до автомату Калашникова. Після завершення чергування 11 квітня 2017 року військовий здав 120 патронів, а три гранати залишив при собі та на військовому літаку направився до розташування частини в с. Десятин Надвірняньського району Івано-Франківської області.

Крім того, він отримав відпустку на 12 діб та 12 квітня виїхав додому – до міста Слов'янськ. При цьому гранати військовий поклав до спального мішку.

У вагоні потягу він дістав гранати, викрутив із корпусів запали та переклав до аптечного підсумку, який носив на поясі.

Прибувши вранці до Харкова, чоловік направився на автовокзал, що на проспекті Гагаріна, але у вестибюлі однойменної станції був зупинений правоохоронцями. Гранати виявили та вилучили.

Суд визнав військового винним у скоєнні правопорушення, передбаченому ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling