Общество

Яровой рассказал, что произошло с "Маршем равенства"

18 июня 2017 13:35

Подразделения МВД обеспечили правопорядок во время «Марша равенства», который прошел в столице Украины. Об этом первый заместитель министра внутренних дел сообщил сегодня, 18 июня, во время брифинга по проведению массового мероприятия в Киеве.

За його словами, участь у забезпеченні публічного порядку і безпеки під час цьогорічного «Маршу рівності» у центрі Києва взяли 4984 правоохоронці.

«Для забезпеченні цих заходів був задіяний весь комплект МВС: ввесь спектр підрозділів Нацполіції – кінологи, вибухотехнфіки, слідчо-оперативні групи, групи швидкого реагування, а також підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії», – повідомив Сергій Яровий. Він додав, що на допомогу київським поліцейським були залучені правоохоронці з сусідніх регіонів – Черкащини і Чернігівщини.

За словами першого заступника глави МВС, з метою уникнення ймовірних сутичок було прийняте рішення змінити маршрут «Маршу». «Ми передбачаємо всі варіанти розвитку. І ми бачили, що було перекриття дороги. Тому, щоб унеможливити будь-які сутички і гарантувати безпеку громадян з усіх боків, було своєчасно прийняте рішення про зміну маршруту», – сказав Сергій Яровий і підкреслив, що правоохоронці досягли своєї головної мети – під час проведення цього масового заходу не було постраждалих.

Своєю чергою заступника глави Національної поліції Олександр Фацевич наголосив, що масові заходи в Києві минули без грубих порушень. Водночас він зазначив, що затримані шестеро осіб, які намагалися прорвати кордон правоохоронців. Особи затриманих встановлюються; з цими громадянами будуть проведені необхідні процесуальні дії.

Як повідомив очільник поліції Києва Андрій Крищенко, з боку організаторів і учасників «Маршу рівності» постраждалих немає, всі вони після завершення заходу роз’їхалися. Двоє поліцейських отримали незначні ушкодження. Також Андрій Крищенко повідомив, що наряди поліції у центрі столиці працюватимуть у посиленому режимі до вечора.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling