Общество

Впервые в Украине: на Львовщине начались сборы капелланов Нацгвардии Украины (фото)

4 июля 2017 12:30

Священики  різних конфесій, з усіх військових частин Національної гвардії України приїхали до міста Золочева аби визначити шляхи подальшої роботи.  

Вперше, за часів незалежності України, військові капелани зібрались як офіційні працівники Національної гвардії України.

Національна гвардія перше військове формування, де впровадили інститут капеланства. На сьогоднішній день 38 капеланів підписали трудовий договір, і є працівниками Національної гвардії України.

За словами начальника служби військового духовенства Головного управління Національної гвардії України полковника Олександра  Іздебського цей захід спрямований на вивчення алгоритму впровадження служби військового духовенства в Національній гвардії України та ознайомлення капеланів з основами військової справи.

Офіційне відкриття зборів розпочалось у музеї-заповіднику «Золочівський замок» з міжконфесійної молитви, за участі голови Синодального управління військового духовенства Української православної церкви Київського патріархату Митрополита Черкаського і Чигиринського Іоанна (Яременко) та керівника Департаменту Патріаршої курії Української греко-католицької церкви у справах душпастирства силових структур України Єпископа Сокальсько-Жовківського, Михайла (Колтуна).

В своєму привітальному слові заступник командуючого Національної гвардії України по роботі з особовим складом генерал-майор Ярослав Сподар подякував священикам всіх конфесій за розуміння, підтримку та за вибраний шлях військового капелана. Також присутніх привітали священнослужителі та представники органів самоврядування.

«Ще в 2014 році наші священики приїжджали до нацгвардійців в зону проведення АТО, - розповідає керівник Патріаршого паломницького центру отець Любомир Яворський, - з того часу маємо багато військових друзів. З початку проведення АТО Греко-католицька церква здійснила близько 700 ротацій на схід нашої держави, двісті священників побували, і продовжують їздити до наших військових та підтримувати їх».

Збори із капеланами продовжуватимуться до 8 липня. За цей час, окрім теоретичних занять, священників навчать основам тактичної медицини та проведуть заняття з взаємодії психологів та капеланів під час виконання особовим складом службово-бойових завдань в екстремальних умовах.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling