Политика

Зенитчики ВСУ примут участие в учениях Shabla — 2017

11 июля 2017 17:38

Сьогодні, 11 липня, відповідно до Плану багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях за межами України на 2017 рік, розпочався візит делегації Повітряних Сил ЗС України до Республіки Болгарія, з метою участі в Міжнародних тактичних навчаннях з бойовою стрільбою «Shabla — 2017».

Українську делегацію очолює начальник зенітних ракетних військ Командування Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майор Дмитро Карпенко.

До участі у навчаннях, які проходитимуть на полігоні «Шабла» Військово-повітряних сил збройних сил Республіки Болгарія, від Повітряних Сил ЗС України залучатимуться бойові обслуги підрозділів ЗРК С-300 зі складу зенітних ракетних військ, офіцери з організації взаємодії, а також курсанти факультету зенітних ракетних військ Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, загальною кількістю до 80 військовослужбовців, до 2 літаків військово-транспортної авіації.

Метою заходу є вдосконалення бойового вишколу особового складу підрозділів військових частин зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України під час виконання бойових (навчально-бойових) завдань із застосуванням зенітних ракетних комплексів середньої дальності С-300, покращення спроможностей у виконанні завдання у багатонаціональному середовищі для досягнення тактичної взаємосумісності з підрозділами протиповітряної оборони держав-членів НАТО, а також опанування курсантами факультету зенітних ракетних військ Харківського національного університету Повітряних Сил практичних навичок виконання службових (бойових) функцій у військах на посадах.

За словами керівника української сторони генерал-майора Дмитра Карпенка, за погодженням з болгарською стороною проведення тактичного навчання відбудеться шляхом проведення спільного навчання з бойовими стрільбами підрозділів протиповітряної оборони.

Впродовж навчань особовий склад зенітних ракетних військ Повітряних Сил ознайомиться з тактикою та процедурами, які застосовуються підрозділами Військово-повітряних сил збройних сил держав-членів НАТО під час виконання завдань протиповітряної оборони, зокрема, підготовки й ведення протиповітряного бою. Натомість екіпажі літаків транспортної авіації отримають практику при виконанні завдань військово-транспортного перевезення.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling