Криминал

СБУ "накрыла" фирму, которая помогала боевикам

23 июля 2017 09:41

СБУ викрила комерційне підприємство, що співпрацювало з терористами так званої "ЛНР" у проведенні оперативно-технічних заходів у районі АТО. Про це розповів на брифінгу "Гібридна війна Росії в Україні" голова відомства Василь Грицак, повідомляє Главное з посиланням на прес-центр СБУ.

«У той час, коли на Сході майже кожного дня гинуть наші захисники, деякі вітчизняні бізнесмени заробляють гроші  по обидва боки барикад.  Робиться це свідомо як державна зрада,  або совість повністю замінили гроші – покаже слідство», - сказав він.

Голова СБУ повідомив, що оперативники спецслужби провели обшуки у приміщеннях фірми, яка спеціалізується на виготовленні та реалізації технічних засобів для встановлення місцезнаходження мобільних терміналів, спеціальних комплексів для прихованої реєстрації аудіо- і відео- інформації.

Підставою для проведення обшуків стала інформація про те, що представники фірми нібито допомагають терористам  у проведенні оперативно-технічних заходів у районі АТО. Ця інформація знайшла підтвердження: під час обшуків на комп’ютерах працівників фірми було виявлено переписку з представником т.зв. «ЛНР». Також підтвердилося надання бойовикам програмного забезпечення.

«Така допомога дозволяє терористам використовувати ці спеціальні технічні засоби проти українських військових, правоохоронців та волонтерів», - наголосив Грицак.

Усього під час обшуків правоохоронці вилучили 141 виріб спецтехзасіб, що були виготовлені неофіційно, тобто поза ліцензованою діяльністю та не обліковані у відповідних документах. 

Голова СБ України поінформував, що у представників фірми було вилучено 200 тисяч доларів США готівки, походження яких комерсанти не змогли пояснити. Наразі вирішується питання щодо перекваліфікації дій посадовців підприємства щодо сприяння діяльності терористичної організації.

Грицак додав, що показово, що за цим випадком (як і за іншими подібними) вже почали лунати стандартні заяви щодо «наїзду СБУ на бізнес». «Ми до цього вже звикли, але нам важлива і підтримка журналістів та громадськості», – наголосив очільник спецслужби. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling