Харьков

Как гвардейцы на Харьковщине кулеш варили (фото)

24 июля 2017 22:01

На площадці фестивалю працювала виставка-ярмарок народних майстрів, проводилися майстер-класи з народних ремесел. Також, у рамках заходу відбулося відкриття виставки плакатів, які підготували студенти Харківської державної академії дизайну та мистецтв, працювала виставка-продаж книжкової продукції. Свої постановки гостям фестивалю представив театр «Хортиця» - «Запорізькі козаки».

Військовослужбовці та їх родини отримали массу задоволення від цього відпочинку. Їм дуже сподобались вистави та конкурси, які відбувались на фестивалі. Військовослужбовці  допомогали організаторам у приготуванні кулішу та агітували гостей свята вступати на службу за контрактом до лав Національної гвардії України.

«Це не просто свято, це історична дата. Навіть наші нащадки будуть згадувати цей день, як історичну подію. Сьогодні я поринув в історію козацтва», - поділився молодший сержант Максим Бойко.

«Відсьогодні ми започатковуємо традицію проведення в Коломаці масштабного козацького фестивалю. Його організація об’єднала представників влади, громадські організації та творчі колективи всієї Харківщини. Спільними зусиллями нам вдалося створити справжнє свято козацької слави і єднання, а саме єднання було метою Івана Мазепи», - промовила губернатор Юлія Світлична.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling