Экономика

На Кировоградщине строится завод по переработке сои

13 августа 2017 09:38

Під час робочої поїздки до Світловодського району голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко ознайомився з роботою низки місцевих підприємств, що спеціалізуються на переробці сільськогосподарської продукції.

Одне з таких виробництв – соєвий завод у селищі Власівка, що входить до групи підприємств «Віктор і К» – одного з найвідоміших та успішних виробників соняшникової олії в Україні, повідомляє Главное з посиланням на прес-службу Кіровоградської ОДА.

Голова облдержадміністрації оглянув будівельний майданчик, де триває повномасштабне будівництво нового олійно-екстракційного заводу по переробці сої, та окремі цехи підприємства, де вже тривають пуско-налагоджувальні роботи.

Як відзначив генеральний директор ПП «Віктор і К» Віктор Король, рішення про будівництво заводу було прийняте з метою нарощування потужностей та вдосконалення виробництва соєвої олії і соєвого шроту.

Як відомо, у світовому виробництві рослинних олій, соєва олія займає провідне місце, адже широко застосовується у харчовій промисловості. Вона використовується при виготовленні маргаринів, майонезів, немолочних вершків для кави.

Очікувана потужність, за словами керівника заводу, – 650 тон переробки сої на добу.

Після введення заводу в експлуатацію на ньому буде працювати 200 працівників, а у перспективі – до 600.

– Те що я побачив у Світловодському районі, зокрема, у Власівці, не може не радувати. Тут будується нове підприємство, очікується створення додаткових робочих місць. А це означає, що місцеві бюджети отримують у вигляді податків десятки мільйонів гривень, що будуть спрямовані на ремонт доріг, шкіл, дитячих садочків, амбулаторій, на вирішення інших соціальних питань місцевих громад, – відзначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації також сказав, що влада готова підтримувати подібні ініціативи місцевих підприємців і вживати дії для безперешкодного отримання дозволів на ведення економічної діяльності на території області.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling