Политика

Под Авдеевкой погиб боец 72-й ОМБР (фото)

18 августа 2017 14:37

В зоне проведения антитеррористической операции на Донбассе в результате минометного обстрела погиб защитник Авдеевской промзоны, боец 72-й бригады Сергей Ручка.

Об этом сообщает 72-я ОМБР на своей странице в соцсети:

Вчора близько 23.00 від мінометного обстрілу загинув наш побратим, захисник Авдіївської промзони Сергій Ручка. 
"Надійний, відважний,досвідчений, - згадують про нього побратими. - Коли треба завжди виручав, йшов у бій без страху. Любив жартувати і завжди був усміхнений, незважаючи ні на що".

"Мінометний обстріл почався, як завжди, раптово. Сергій був на чергуванні, і саме в цей момент прилетіла міна", - розповідають його друзі, 20 та 21-річні Олексій та Денис, які в той момент були поруч і миттю повідомили медикам і кинулися надавати першу допомогу пораненому, як вони думали, товаришу.

"Хлопці зробили все правильно, як їх вчили: наклали джути на поранені кінцівки, закрили чистим рани на тілі, поклали Сергія на ноші і бігом, найкоротшою стежкою, понесли його окопами до нашої броньованої "медички", що вже летіла назустріч. Тут-таки, в цілковитій темряві, ноші поклали в машину, де я під час руху наполегливо намагатися врятувати бійця. Вже потім, у стабілізаційному центрі, куди ми примчали, хірург сказав, що хлопець помер ще там, в окопі... Смерть була миттєва і безболісна; але ми не знали того, і рятували його, як живого, до останнього сподіваючись, що ось зараз він прийде до тями; часом нам навіть здавалося, що ми відчуваємо у нього слабкий пульс", - розповідає медпрацівник батальону.

Від хвилювання голос у нього тремтить; він знову й знов повторює, як рятували Сергія тої ночі - наче намагається вже вкотре проаналізувати, чи не була десь допущена похибка, чи не були десь втрачені золоті секунди для порятунку.... На жаль, навіть найдосвідченіших і найвправніших часом забирає смерть. Навіть якщо ти все зробив правильно...

Сергій Ручка прийшов на фронт з міста Богуслав, Київщина. Вдома у нього залишились самотніми дружина і 13-річна донька. Хто захоче допомогти родині Героя - згодом ми дамо номер картки рідних тут, на цій сторінці.

Про день та час прощання з полеглим побратимом повідомимо пізніше.

Світла пам'ять Герою і всім, хто віддав життя за Україну...

.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling