Экономика

Зубко: урегулирован механизм оплаты за ЖКУ в домах с различными типами счетчиков

18 августа 2017 21:28

Так Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував прийняту Урядом постанову, якою внесені зміни у відповідні Правила і Типовий договір про надання послуг з централізованого постачання ЖКП послуг.

 «Ми навели порядок у системі розрахунків для тих випадків, коли багатоповерховий будинок має вузол обліку тепла, а у самому будинку всі або частина квартир обладнані квартирними лічильниками. Минулого року в місті Києві виникали ситуації, коли власник з квартирним лічильником не вчасно надавав показники постачальнику послуг ЖКП, тому його платіж розподілявся на всіх інших мешканців будинку. Ми врегулювали це питання. Тепер у випадку несвоєчасного надання показників квартирних лічильників, пошкодження пломб - плата споживачеві за споживання теплової енергії, гарячої та холодної води буде нараховуватися за нормативами споживання. Раніше такого механізму у постачальника послуг не було. Тож дисциплінованим у сплаті ЖКП споживачам не доведеться «платити за сусіда», - повідомив Геннадій Зубко.

«Такий порядок буде діяти до вступу в силу закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», який врегульовує подібні ситуації», - зазначив Геннадій Зубко.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling