Харьков

В Харькове будущие офицеры-гвардейцы присягнули на верность Народу Украины (фото, видео)

2 сентября 2017 16:53

В Національній академії Національної гвардії України відбулися урочистості з нагоди складання гвардійцями військової присяги. Цього року на вірність українському народові присягнули 162 курсанта. В цілому разом з військовослужбовцями, які вже служили у військах на  першому курсі навчатимуться 375 курсантів. Для майбутнього офіцера прийняття військової присяги має особливе значення. Адже цим актом він не лише дає урочисту клятву, а й визначає свій життєвий шлях на довгі роки вперед.

Серед першокурсників 32 учасники бойових дій, 21 вихованець військових ліцеїв, 12 представників військових династій, 10 кандидатів в майстри спорту. Також одягти погони військових правоохоронців зважилось 27 дівчат.

Зі словами привітання до всіх присутніх звернувся Начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський:

«Сьогодні ви розпочинаєте один з найважливіших відрізків свого життя і цей відрізок важливий і для вас, і вашої родини, і нашої країни в цілому. Хочу висловити слова вдячності батькам за виховання справжніх синів і дочок нашої незалежної України. Будьте певні, ми прикладемо максимум зусиль для того, щоб ви пишалися своїми дітьми. Я вважаю, курсанти, які розпочинають навчання у Академії є справжніми патріотами та захисниками. Щиро вітаю першокурсників із цим святом – Днем складання військової присяги. Бажаю здоров’я, натхнення та благополуччя. Хай щастить!»

Зі словами привітання виступили Голова Харківської ради Сергій Чернов, Голова ветеранської спілки Академії Петро Павлов, курсант-першокурсник Касьянов Кирило та мати курсанта, який щойно склав військову присягу Анна Олійник.

Протягом  чотирьох років хлопці та дівчата будуть опановувати військову справу офіцера Національної гвардії України за різними спеціальностями на п’яти факультетах.

Нацгвардійці вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули захищаючи мир, спокій, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави хвилиною мовчання та покладанням квітів до Стели Героїв. Пастирське благословення та освячення провів єпископ Харківський та Богодухівський Митрофан.

Музичне привітання прозвучало у виконанні Заслуженої артистки естрадного мистецтва України Ольги Полежаки.

Після урочистої частини військового ритуалу відбулась зустріч командування навчального закладу з батьками. На зустрічі були представлені командування Академії та безпосередні командири курсантських підрозділів.

Щасти Вам, майбутні офіцери!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling