Харьков

На Харьковщине нашли 160 добровольцев для контрактной службы в "десантниках" (фото)

4 сентября 2017 16:38

Об этом сообщили в медиа-центре Минобороны:

На Харківщині успішно завершено комплексну інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою відбору призовників для проходження служби за контрактом у підрозділах Високомобільних десантних військ Збройних сил України. До проведення даного заходу, який тривав із 1 по 31 серпня, залучалося усі районні військкомати, офіцери декількох військових колективів ВДВ, а також керівники місцевих органів самоврядування.
Так, до військових установ викликалося тисячі військовозобов’язаних та резервістів. Із потенційними воїнами-десантниками діючі армійці та ветерани ВДВ спілкувалися у центрах зайнятості, на підприємствах і у навчальних закладах.
- Рішенням, прийнятим у Генеральному Штабі Збройних Сил України, протягом серпня по всій країні робота військкоматів акцентувалася на відборі рекрутів, які носитимуть блакитний берет. Ми, навіть, не очікували, що в самий пік сезону відпусток знайдеться так багато добровольців поповнити лави Українських десантників. У підсумку наших зусиль, близько 160 мешканців Харківщини відібрано для служби у ВДВ, що є одним із найкращих показників у державі, - розповів військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.
З усіх новоспечених воїнів-десантників, приблизно половина мають армійський досвід, а 25% приймали участь у бойових діях. Більшість новобранців направлено до 81-ї окремої аеромобільної та 25-ї окремої повітряно–десантної бригад.
Також офіцер зауважив, що робота з відбору воїнів-контрактників до інших родів і видів Збройних Сил України аж ніяк не припинялася.
- Ще півсотні хлопців та дівчат ми призвали служити за контрактом у різних підрозділах Сухопутних військ чи Повітряних Сил. Таким чином, протягом крайнього літнього місяця понад 210 військовозобов’язаних добровільно вирішили стати діючими військовослужбовцями. Крайній показник також виводить Харківщину у регіональні лідери України, - уточнив полковник Юрій Калгушкін.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling