Политика

На Луганщине задержан пособник путинских террористов

5 сентября 2017 13:14

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі у діяльності терористичної організації «ЛНР» мешканця Рубіжного, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України

Розслідуванням встановлено, що бойовик з 2016 року брав участь у діяльності так званого 1-го полку «ім. Матвєя Платова» структурного підрозділу Народної міліції «ЛНР» у складі «взводу забезпечення гаубічно-самохідного артилерійського дивізіону», за що отримував щомісячну грошову винагороду у розмірі 15 тисяч російських рублів.

Вказаний підрозділ силового блоку терористичної організації «ЛНР» здійснює військовий опір та перешкоджає виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України й військовослужбовцями Збройних Сил України в зоні проведення АТО.

Бойовик з вересня 2016 року перебував у розшуку. Його затримано при спробі перетину контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська».

Наразі поплічнику терористів повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling