Политика

Прокуратура проинспектировала украденные Россией вышки

8 сентября 2017 15:06

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами захоплення та угону 27 суден та 4 самопідіймальних плавучих бурових установок, незаконної розробки природних ресурсів у виключній морській економічній зоні України та видобування природного газу і газу, розчиненого у нафті, без наявності спеціального дозволу на користування ділянкою надр.

Самопідіймальні плавучі бурові установки придбані за грошові кошти публічного акціонерного товариства «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» в розмірі понад 11 млрд 655 млн грн.

У четвер, 07 вересня 2017 року, прокурорами прокуратури Автономної Республіки Крим за участю оперативного працівника Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, представників ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз», НАК «Нафтогаз України», екіпажу корабля морської охорони Державної прикордонної служби України «Григорій Куроп’ятников» здійснено вихід до Північно-західної частини Чорного моря до районів Одеського, Голіцинського, Штормового, Архангельського газових родовищ, де здійснено візуальний огляд 4 самопідіймальних плавучих бурових установок «Петро Годованець», «Україна» («Незалежність»), «Сиваш», «Таврида», 6 морських стаціонарних платформ «Штормова-17», «МСП - 2», «МСП - 4», «МСП - 5», «МСП - 7», «МСП-18», 5 блок-кондукторів № 1, № 10, № 11, № 13, № 23 та морський буксир «Центавр».

Під час огляду встановлено, що на усіх зазначених об’єктах перебувають озброєні особи. На двох самопідіймальних плавучих бурових установках «Петро Годованець», «Україна» («Незалежність») змінено їх назву на «Крим-1», «Крим-2». Також на двох самопідіймальних плавучих бурових установках «Крим-2», «Сиваш» піднято прапор «Російської Федерації».

На вказаних газових родовищах невстановленими озброєними особами здійснюється незаконне видобування природного газу. Хоча, згідно спеціальних дозволів на користування надрами, що видані Держгеонадрами України, таке право надано ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз».

Раніше повідомлялось, що на підставі клопотань прокуратури Автономної Республіки Крим і слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, слідчими суддями Приморського районного суду міста Одеси винесено ухвали про накладення арешту на 27 суден, 4 самопідіймальні плавучі бурові установки та на 33 нежитлових приміщення ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз», які незаконно привласнено на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling