Харьков

В Харькове бойцы теробороны приняли присягу

10 сентября 2017 16:10

На Харківщині у рамках проведення десятиденних військово-навчальних зборів із бійцями підрозділів територіальної оборони понад 300 військовозобов’язаних, які не мали армійського досвіду, урочисто склали Військову присягу на вірність Українському народові.

Так, повноправними захисниками України стали воїни окремого стрілецького батальйону, що розташовується на базі Харківського обласного військового комісаріату, та загону територіальної оборони Чугуївського об’єднаного райвійськкомату.

В урочистих заходах з нагоди складання Військової присяги взяли участь керівництво Харківської обласної та Чугуївської районної адміністрацій, ветерани антитерористичної операції, активісти громадських організацій та рідні молодих воїнів.

- Велика честь для кожного чоловіка зі зброєю захищати свою Батьківщину. Наполегливо оволодівайте новими військовими знаннями і навичками, уважно слухайте на полігонах поради інструкторів. Адже Українській армії потрібен надійний і потужний резерв, який уразі необхідності прийде по допомогу діючим військовослужбовцям. Сьогодні важливий день для всієї держави, бо молоді воїни, які пообіцяли бути вірними своїй державі, влилися у моноліт справжніх патріотів України. Бажаю міцного здоров’я і терпіння, - сказав військовий комісар Харківського обласного комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

Хвилиною мовчання усі присутні згадали тих своїх товаришів, бойових побратимів, які відстоювали цілість і незалежність України, і, на превеликий жаль, заплатили за це власне життя.

Після вітальних слів, представник православної церкви ієрей Дмитро поблагословив усіх захисників України, побажав їм Божого благословення в ратній справі.

Військово-навчальні збори із бійцями підрозділів територіальної оборони на Харківщині триватимуть до 16 вересня поточного року. Всього до них залучено близько 700 осіб. Основні практичні заняття проводитимуться загальновійськовому полігоні 92-ї окремої механізованої бригади Оперативного командування «Схід» Сухопутних військ.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling