Политика

Франция потребовала от России освободить всех украинских политзаключенных

13 сентября 2017 17:45

Об этом говорится в сообщении на сайте посольства Франции в Украине:

Після понад трьох років незаконної анексії Криму Росією ситуація з дотриманням там прав людини, у першу чергу татарської спільноти, продовжує викликати занепокоєння. Вирок, винесений 11 вересня Ахтему Чийгозу, заступнику голови Меджлісу – традиційного представницького органу кримських татар, є сумною ілюстрацією цього.

Франція та її європейські партнери вважають заборону російською владою діяльності Меджлісу з квітня 2016 року порушенням прав Кримських татар. Тому ми закликаємо до звільнення всіх осіб, затриманих у порушення міжнародного права. Нагадуємо, що згідно з резолюцією 71/205 Генеральної Асамблеї ООН, недержавні організації, регіональні та міжнародні механізми моніторингу прав людини повинні мати безперешкодний доступ на всю територію України, включаючи Крим та Севастополь.

Франція також нагадує, що не вважає легітимними ані організацію, ані результати регіональних виборів, проведених у Криму 10 вересня фактично існуючою там владою. Вона залишається відданою повному відновленню суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно-визнаних кордонів.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling