Харьков

На Харьковщине провели стрельбы для теробороны (фото)

13 сентября 2017 18:04

У Харківській області, на загальновійськовому полігоні 92-ї окремої механізованої бригади із близько 750 бійцями підрозділів територіальної оборони успішно проведено польовий вихід, в ході якого військовозобов’язані вдосконалили навички з тактики, інженерної підготовки, військової медицини, топографії та виконали бойові стрільби із пістолету, автомату і гранатомету.

Дводенний захід проводився у рамках десятиденних військово-навчальних зборів із воїнами окремого стрілецького батальйону, що розташований на базі Харківського обласного військового комісаріату, та загону тероброни Чугуївського об'єднаного райвійськкомату. 

За словами керівників зборів - офіцерів Харківського обласного військового комісаріату, в регіоні ще не проводилося заходів із такою великою кількістю військовозобов’язаних одночасно. У ході полігонного вишкілу акцент ставився на здобутті практичних навичок поводження з вогнепальною та холодною зброєю. Аби ж умови навчання максимально наблизити до бойових військові інструкторі активно використовували димові шашки та різні імітаційні засобі.

- До цього часу хлопці опанували основи військової справи, навчилися нести службу на блокпостах, охороняти стратегічні об’єкти тощо. Після занять із вогневої підготовки у них закріпилася віра у міць своєї зброї. Результати бойових стрільб дуже вражаючі: чимало відмінних і добрих оцінок, а також безліч позитивних відгуків з боку інструкторів – офіцерів 92-ї бригади. Також до занять залучено три десятка офіцерів військкоматів, які мають бойовий досвід. Своїми знаннями вони охоче діляться із бійцями тероброни, - розповів військовий комісар Харківський Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

Високу оцінку майстерності бійців загонів тероборони вже дав директор департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії із правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов, який також побував на полігоні 92-ї окремої механізованої бригади.

- Голова Харківської ОДА Юлія Світлична особисто тримає на контролі усі подібні заходи, що посилюють обороноздатність регіону та країни в цілому. Тільки протягом 2016-2017 років для цих потреб із обласного бюджету виділено близько 6 мільйонів гривень і, як результат, Харківщина у регіональних лідерах з організації територіальної оброни. Але зупинятися на досягнутому не можна, тому ми із армійцями рухатимемось далі, - зауважив старший лейтенант запасу Олексій Максимов.

Серед бійців тероборони, було чимало й керівників приватних підприємств, фермерів великих господарств та державних посадовців.

Так, за першим викликом по повістці до Близнюківського райвійськкомату прийшов Башилівський селищний голова Олександр Дяченко.

- Мене на посаду обирали люди. Односельці мені довіряють, а я їх повинен всіляко захищати, у тому числи й зі зброєю в руках. У мене четверо дітей, яким я повинен показувати приклад, як треба любити свою Україну і народ. До того ж 10 днів - це не так й вже багато часу, а користі від цих зборів, вважаю, чимало, - пояснив свою позицію старший солдат Олександр Дяченко.

Військово-навчальні збори із бійцями підрозділів територіальної оборони на Харківщині триватимуть до 16 вересня поточного року.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling