Харьков

Под Харьковом работали саперы Нацгвардии (видео)

15 сентября 2017 20:37

Протягом трьох днів сапери військових частин Східного територіального об’єднання жили і навчалися на військовому стрільбищі біля селища Васищево.

Метою польових занять було вдосконалити практичні навички особового складу у виявленні, розмінування та знешкодженні вибухонебезпечних пристроїв, які можуть зустрічатися у зоні військового конфлікту. Важливо було дати можливість фахівцям інженерної справи відчути в реальній обстановці, чого варта їх справа.

Деякі з бійців вже мають бойовий досвід виконання завдань із саперної справи, але практика бойових дій показує, що вибухові пристрої постійно змінюються, тому навіть для професіоналів необхідне самовдосконалення.

На заняттях бійці отримали практику у виготовленні та підриванні запалювальних трубок, виготовленні електровибухових мереж та мереж з детонуючим шнуром.

Сапери відпрацювали порядок знищення вибухонебезпечних пристроїв  шляхом контрольованого підриву, а також за допомогою детонуючого шнура.

«Перш за все ви ніколи не повинні забувати про заходи безпеки в бойовій обстановці, кожен нерозірваний заряд слід сприймати як бойовий», – оголосив «золоте правило» сапера начальник інженерної служби полковник Мар’ян Балагуш.

Бійці, які вперше стикнулися з підривними роботами були вражені міццю, небезпекою та своєрідною красою саперної справи. А головне – всім зрозуміло чому сапер помиляється лише одного разу.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling