Политика

Порошенко: американское оружие повысит стоимость российской агрессии на Донбассе

19 сентября 2017 07:54

«На жаль, питання про забезпечення України новими оборонними озброєннями спричинило гарячі дискусії в США на основі кількох міфів», - сказав Президент Петро Порошенко під час виступу у Військовій академії США «Вест-Пойнт» у ході робочого візиту до Сполучених Штатів Америки.

«Перший – що американська зброя змусить Росію відправити свою зброю на Донбас. Але Росія ніколи не припиняла цього робити. Другий – що американська зброя не вирішить ситуацію в цілому. Але це точно допоможе вирішити ситуацію разом із санкціями та дипломатичним тиском. І третій – що постачання американської зброї посилить напругу. Але це підвищить вартість російської агресії. Перед обличчям такого сильного стримування Москва могла б двічі подумати, перш ніж дозволити новий наступ», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що ухвалення позитивного рішення з цього питання може зберегти життя українським воїнам і наголосив на тому, що це є найважливішим.

Петро Порошенко також подякував за медичну допомогу з боку США, яка «повертає наших важких поранених солдатів до життя». «Цей гуманітарний жест дуже цінується українцями», - сказав він.

Глава держави також привітав сміливість, наполегливість і непорушну волю українських ветеранів та нагадав, що у минулому році команда з чотирьох поранених українських воїнів – Вадима Свириденка, Вадима Мазниченка, Павла Степанова, Дмитра Фесенка – вперше взяла участь у Марафоні морської корпорації США. Двоє з них – Вадим Свириденко та Вадим Мазниченко – проходили реабілітацію в Національному військовому медичному центрі ім. Вальтера Ріда.

«За кілька днів українська команда також візьме участь у «Іграх нескорених» у Торонто. Їх яскравий та надзвичайний приклад підбадьорює нас тим, що країна з такими людьми та підтримкою наших американських партнерів неминуче переможе», - сказав Президент.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling