Политика

Боевики "ДНР" сняли охрану наблюдателей СММ ОБСЕ в Горловке

26 сентября 2017 11:04

Представители ОРДО без предупреждения прекратили охрану наблюдателей СММ ОБСЕ на своей территории. Об этом сообщает пресс-центр штаба АТО.

"Украинская сторона СЦКК выражает свою обеспокоенность и решительно осуждает действия представителей ОРДО, которые с 24 сентября в одностороннем порядке прекратили охранять передовую патрульную базу СММ ОБСЕ в населенном пункте Горловка, и квалифицирует это как грубое нарушение Минских договоренностей", - говорится в сообщении штаба.

Ці дії носять відвертий провокаційний характер і є грубим порушенням Мандату СММ ОБСЄ. Разом з останніми інцидентами, пов’язаними з обмеженням свободи пересування Місії та обстрілах її БПЛА на непідконтрольній Уряду України території – ланки одного ланцюга і ставлять за мету – залякати представників Місії і перешкоджати їхній ефективній роботі на території ОРДО і ОРЛО.

Українська сторона СЦКК закликає російську сторону Спільного центру прийняти невідкладні заходи та сприяти діяльності СММ ОБСЄ на території ОРДО і ОРЛО. При цьому необхідно враховувати, що питання забезпечення безпеки, як представників Місії ОБСЄ, так і офіцерів української сторони СЦКК на території ОРДО і ОРЛО відносяться до компетенції російської сторони СЦКК.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling