Общество

В течение 20 дней полиция изъяла из незаконного оборота более 600 единиц оружия (инфографика)

26 сентября 2017 15:26

Із зазначеної кількості протиправних посягань розкрито кожне п’яте. Про це сьогодні, 26 вересня, повідомив перший заступник Голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін під час селекторної наради за участі керівників структурних підрозділів.

За словами заступника очільника поліції В’ячеслава Аброськіна, з 6 вересня розпочато профілактичні заходи  на території держави, пов’язані із вилученням з незаконного обігу зброї та вибухівки.  Він зазначив, що за час проведення заходів працівниками поліції задокументовано 1 992 кримінальні провадження, із зареєстрованих правопорушень розкрито - 410. Також установлено осіб, причетних до вчинення 176 злочинів у сфері незаконного обігу зброї.

«З початку проведення практичного етапу відпрацювання із незаконного обігу вилучено 672 одиниці вогнепальної зброї, понад 145 тисяч боєприпасів та 17, 7 т вибухових речовин», - підкреслив В’ячеслав Аброськін.

Заступник Голови Нацполіції наголосив на посиленні заходів, які спрямовані на недопущення витоку зброї із зони проведення антитерористичної операції. Зокрема, на блокпостах та стаціонарних постах працівниками поліції перевірено майже 211 тис. автотранспортних засобів, вилучено 441 одиницю бойових припасів, 6 вибухових пристроїв, 6 одиниць вогнепальної зброї та 1 кг вибухових речовин.

Також за час проведення операції за місцем проживання перевірено 122,5 тис. власників зброї та 997 об’єктів дозвільної системи. За фактами порушення правил збереження вогнепальної зброї майже 5 тис. громадян притягнуто до адміністративної відповідальності, 3,3 тис. одиниць зброї вилучено.

Водночас на нараді було заслухано ряд керівників, робота яких в цьому напрямку організована неналежним чином.

Підбиваючи підсумки проведеної роботи В’ячеслав Аброськін зазначив:

«Весь комплекс профілактичних заходів спрямовано, в першу чергу, на захист наших громадян та їхньої безпеки. Тому наголошую на персональній відповідальності кожного керівника регіону за організацію та проведення їх на місцях».

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling