Харьков

Офицеров Нацгвардии обучают по стандартам НАТО

26 сентября 2017 15:32

Кафедрою службово-бойового застосування військових частин була розроблена тактична задача на актуальну (спеціальну) тему. 

Для вирішення тактичної задачі програмою передбачено проведення низки групових вправ, на яких слухачі другого року навчання повинні практично використовувати раніше отримані теоретичні знання стосовно Національної гвардії України. 

«Вимога оперативної сумісності суб’єктів сектора безпеки і оборони, яка стала особливо актуальною з початком бойових дій на сході України, змушує відмовитися від відомчого підходу до організації управління. Цей процес має бути стандартизованим, як це прийнято в країнах-членах НАТО. Важливо також зазначити, що офіцери штабу повинні застосовувати термінологію, яка є спільною для всіх суб’єктів зазначеного сектору. Саме це й ставиться за мету даного заняття», – зазначив начальник кафедри службово-бойового застосування військових частин, кандидат військових наук, доцент полковник Ігор Ролін.

Під час проведення занять офіцери вчаться тактично мислити та приймати рішення на основі набутих знань, враховуючи міжнародний досвід та стандарти НАТО. Активно застосовується принцип двосторонніх боїв: викладач-навчаємий та навчаємий проти навчаємого. Ці знання зараз є вкрай актуальними, через те, що зараз активно зростає міжнародна співпраця представників Національної гвардії України з подібними військовими та правоохоронними організаціями різних країн світу, в тому числі і країнами-членами НАТО. За умови проведення спільних міжнародних навчань, офіцери, що вже матимуть оперативно-тактичний рівень підготовки без проблем зможуть працювати у об’єднаних міжнародних штабах, адже матимуть відповідний рівень підготовки та оперативно приймати рішення.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling