Криминал

Пострадавшая от взрыва арсенала в Калиновке рассказала, как спасалась

27 сентября 2017 19:29

Унаслідок вибухів на складі боєприпасів у Вінницькій області із серйозними травмами до лікарні доставили лише одну жінку — 49-річну Галину Рибаченко з Калинівки. Її відкинуло ударною хвилею, коли неподалік хати впав снаряд.

"Від складів до мене кілометра два. Коли почула гуркіт, вийшла на вулицю. Думала грім. Дивлюся, а там небо червоне. Все горить, до гори злітають вогняні кулі, - розповідає Gazeta.ua Галина Рибаченко. - Побігла в хату будити сім'ю. Батько й чоловік вискочили надвір. Взулися і вділися перше, що попало. Сховалися в льоху. Поки там сиділи чули, як вібрують стіни, з полиць падали і билися банки. Нікуди не могли подзвонити ,бо в підвалі не було зони. Вийшла на вулицю подивитися, що робиться. Зайшла в хату, а там стеля лежить, повибивало вікна, зірвало дах так, що зірки через нею видно. Все валяється".

Жінка разом із рідними знаходиться у Вінницькій районній лікарні. Лікарі діагностували забій грудної клітки та стегна.

"Подзвонила дочка з Вінниці. Сказала, що за нами поїхали автобуси. Зраділа, що зможемо виїхати. Чоловік побіг попередити моя сестру, щоб збиралася. Вона живе по сусідству. Із дітьми та внуками теж ховалися в льоху. А я в цей час мала зібрати документи у себе в хаті, -розповідає Галина Рибаченко.

Не встигла схаменутися, як від ударної хвилі летіла в підвал. Скотилася сходами і опинилася на землі.

Стояла перед порогом. Позаду — вхід у льох. Тільки збиралася входити, як позад хати впало щось червоне. Не встигла схаменутися, як від ударної хвилі летіла в підвал. Скотилася сходами і опинилася на землі. Почула, як мене гукає чоловік. Про біль тоді не думала, вибралася на вулицю, - продовжує жінка. - Автобусів так і не дочекалися. Виїхати допомогли волонтери, які забирали людей власними автомобілями. Спочатку доїхали до села Стрижавка. Там стало погано. Мене відвезли в лікарню".

Чоловік Галини Миколаївни повернувся у Калинівку. Оберігає будинок від вандалів та забиває дошками пошкоджені вікна. Кажуть, хата була старенька, мали робити у ній капітальний ремонт. Зараз повертатися родині нікуди.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling