Общество

В Киеве продолжаются слушания в деле "сбушника", обвиняемого в работе на Россию (видео)

28 сентября 2017 18:52

Шевченківський суд столиці у четвер, 28 вересня, заслухав ще двох свідків у справі колишнього керівника Департаменту контррозвідки СБУ Володимира Біка. Його звинувачують у державній зраді та у тому, що він кілька місяців не з'являвся на робочому місці, отримуючи за це зарплату, повідомляє "5 канал". 

На думку слідчих, колишній керівник департаменту відомства надавав представникам спецслужби Росії допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Додамо, що Бік перебуває за ґратами з листопада 2014 року.

Сьогодні ж у суді свідчили співробітники Служби безпеки, які працювали разом із обвинуваченим. 

"Свідки у повному обсязі підтвердили сторону обвинувачення - вчинення групою осіб у складі СБУ сприяння представникам іноземних спецслужб Росії щодо дій, направлених на підрив нашої держави, інформаційної безпеки", - відзначив прокурор Головної військової прокуратури Іван Приходько.

Сторона захисту не погоджується. "У грудні приїхала делегація ФСБ. З Дозволу голови СБУ - тоді був Якименко - він зустрів цю делегацію, розмістив їх, забезпечив їх засоби зв'язку, супроводжував їх. Делегація приїхала на законних підставах, у рамках договору, і Бик супроводжував цю делегацію",  - заявив адвокат Володимира Біка Таріел Кюджиєв.

У цій справі суд планує заслухати ще понад 30 свідків.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling