Серед військових частин Високомобільних десантних військ пройшов конкурс на кращий підрозділ тилового забезпечення. Десантники тилу змагалися між собою за звання кращого кухаря, водія-заправника та на кращу обслугу польової лазні.
Під час конкурсу військовослужбовці демонстрували свої знання, вміння та навички у теоретичній та практичній частинах.
— Від якісного та всебічного тилового забезпечення залежить хід виконання завдань підрозділами: екіпіровка, своєчасне підвезення боєприпасів та пального, а також якісне харчування, — повідомив начальник тилу командування ВДВ ЗС України полковник Вадим Мініч.
В ході конкурсу польові кухарі демонстрували свої теоретичні знання з технології приготування їжі та з правильного використання технічних засобів приготування їжі в польових умовах. Також військові кухарі готували однакові страви з однакових продуктів та подавали їх всім учасникам заходу, які смакували їжу та надавали їй оцінку.
— Раніше я працював кухарем у декількох престижних ресторанах, знаю багато тонкощів приготування страв, вмію і люблю це робити. Зараз я військовий кухар і знаю, що полюбляють мої побратими. Тому ретельно підхожу до приготування кожного сніданку, обіду та вечері, — розповідає учасник конкурсу, старший кухар з 81-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ солдат Михайло Мельников.
Тим часом, водії заправних машин на практиці демонстрували свої вміння з розгортання польових заправних пунктів та знання особливостей заправки різної військової техніки.
А краща обслуга польової лазні змагалася у підготовці та розгортанні до роботи дезінфекційної душової установки та подачі гарячої води з душової сітки.
Необхідно підкреслити, що військові частини ВДВ ЗС України виконують бойові завдання з перших днів проведення антитерористичної операції. Тож в цих підрозділах на достатньо високому рівні стоїть питання всебічного забезпечення військовослужбовців.