Новини

В Ивано-Франковске гвардеец спас жизнь страдающему эпилепсией мужчине (фото)

2 Жовтня 2017 10:13

У Івано-Франківську командир патрульного взводу військовій частині 1241 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України лейтенант Микола Кувак врятував життя хворому на епілепсію громадянину.

Ідучи дорогою на службу з охорони громадського порядку, лейтенант Микола Кувак побачив на вулиці скупчення людей. Люди були розгублені, адже на землі лежав чоловік з травмою голови. Паніка була пов’язана з тим, що мало хто з людей знав, як потрібно поводитися в даній ситуації. Підійшовши до натовпу та оглянувши лежачого, офіцер за зовнішніми проявами діагностував симптоми епілептичного нападу.

Нацгвардієць не розгубився та прийняв усі необхідні в даному випадку міри, під голову хворому підклав свій рюкзак, розстебнув ґудзик сорочки та повернув голову на бік. В рот хворому він поклав носовичок, щоб потерпілий не прикусив язика, щоки чи не зламав зуби.

Викликана бригада швидкої допомоги доправила хворого до Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні.

Хворий громадянин, 1977 року народження, виявився жителем Донецької області, який в даний час є переселенцем і проживає в Івано-Франківську.

Черговий лікар Михайло Вівчарук підтвердив діагноз. Хворому зашили пошкоджені, в наслідок падіння, тканини голови та надали кваліфіковану лікарську допомогу.

«Внаслідок своєчасної та кваліфікованої долікарської допомоги гвардійця - потерпілого вдалося врятувати»,-заявив черговий лікар Михайло Вівчарук.

Командир військової частини 1241 полковник Роман Науменко подякував лейтенантові за професіоналізм та врятоване життя громадянина.

 


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling