Общество

Гвардейцы готовятся доставить в АТО очередную помощь от Латвии

3 октября 2017 10:11

Відбулась робоча зустріч командування Національної гвардії України з представниками Посольства Латвійської Республіки в Україні та Національних Збройних сил Латвійської Республіки з метою обговорення етапів розвитку двостороннього співробітництва та організаційних питань передачі гуманітарного вантажу в зону АТО.

З 3 по 6 жовтня втретє відбудеться передача гуманітарного вантажу для соціально незахищених верств населення Донбасу від Латвійської Республіки.

«Ми відчуваємо тверду позицію Латвійської Республіки відносно України. Вони готові продовжувати тісну співпрацю та надавати допомогу незахищеним верстам  населення в зоні АТО, а також співпрацювати щодо психологічної реабілітації воїнів Національної гвардії України та членів їх сімей», - зазначив начальник управління міжнародного співробітництва Головного управління НГУ полковник Володимир Грабчак.

Першу партію гуманітарної допомоги латвійці привезли на Донбас разом з військовослужбовцями Національної гвардії України восени 2016 року. З Латвійської Республіки до України надійшла допомога у вигляді товарів, одягу та речей для населення, що знаходяться в зоні проведення АТО. Всі ці речі були передані для мешканців прифронтових населених пунктів та закладів, що їх потребували.

Також у складі делегації до України прибув керівник організації «Кадетські сили Латвії», який розповів про свій досвід у патріотичному вихованні молодого покоління, і як цей процес відбувається у Латвійській Республіці. Латвійські військові також підтримують дітей поранених та загиблих українських військових. Зокрема, цього року, діти військовослужбовців Національної гвардії України відпочивали у Латвії.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling