Политика

На Донбассе будут судить очередного пособника путинских террористов (фото)

13 октября 2017 12:10

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни або скинення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) та ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України стосовно посадовця так званого Міністерства доходів та зборів терористичної організації «ДНР».

Слідством встановлено, що у вересні 2014 року 38-річний мешканець міста Донецьк, з особистих ідеологічних та корисливих міркувань, вступив до складу терористичної організації «ДНР», де був призначений на посаду «першого заступника міністра доходів та зборів ДНР».

Перебуваючи на зазначеній псевдо-посаді і нині, обвинувачений реалізує функції щодо обліку платників податків та зборів, адміністрування податків та зборів, митних та інших платежів, контролю своєчасності та повноти їх нарахування та сплати до так званих «республіканських і місцевих бюджетів ДНР», за рахунок яких, у свою чергу, фінансуються інші організовані групи терористичної організації – «бюджетні установи ДНР».

Оскільки посібник терористів перебуває на тимчасово непідконтрольній території, його судитимуть заочно. Обвинувальний акт прокуратурою вже спрямовано до суду.

Спільнику терористів загрожує 15 років ув’язнення. 

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling